Werkwijze

 

Het Nederlands Begeleidingsorkest is een orkest dat doelbewust heeft gekozen voor het begeleiden van koren. Het orkest laat al meer dan 20 jaar horen dat vakmanschap, collegialiteit en plezier samen kunnen gaan. Met veel succes verzorgt het orkest begeleidingen en is niet meer weg te denken uit koorminnend Nederland.

Samen met het koor vormt het NBO een team, waarbij één ding voorop staat: het presenteren van een inspirerend concert, dat in harmonieuze samenwerking is voorbereid.

 

Voor elk concert staat een orkestrepetitie en een generale repetitie gepland. Inclusief pauze duurt iedere repetitie drie uur en vijftien minuten.

De orkestrepetitie staat onder leiding van de koordirigent. In overleg kan besloten worden om meer repetities, een verlengde repetities of bv. een strijkersrepetitie te plannen

Indien artistiek verantwoord, is het bespreekbaar de orkestrepetitie te laten vervallen.

 

Het orkest heeft een eigen, uitgebreide  bibliotheek, waar het koor kosteloos gebruik van kan maken. De partijen voor de strijkers zijn betekend en de musici uitstekend voorbereid, waardoor de repetitietijd optimaal benut kan worden.

 

Het orkest kan, ter afwisseling, zelfstandig één of meer instrumentale werken ten gehore brengen tijdens het concert. Deze werken worden door de dirigent geleid en gerepeteerd binnen de tijd van de orkestrepetitie. Hier zijn geen meerkosten aan verbonden.

 

Prijsopgave

Vraag, geheel vrijblijvend, een prijsopgave voor de begeleiding van uw concert.
Bekijk voorwaarden Voorwaarden - © Nederlands Begeleidings Orkest